Jeugd

Jeugddag Winterswijk zaterdag 5 september 2020

 

Dankzij de firma Sibelco en NGV afdeling Winterswijk / Werkgroep Muschelkalk kunnen jeugd- en juniorleden op zaterdag 5 september 2020 zoeken in de Winterswijkse steengroeve.

 

Het programma is als volgt:

 

9.00 - 10.00  

Ontvangst met drinken bij de kantine van de fa. Sibelco.

Steengroeveweg 50, 7101 PH Winterswijk

10.00   Presentatie door Adam Haarhuis, NGV lid, over de groeve, over wat er te vinden is en waar de jeugdleden op moeten letten bij het zoeken. Tevens doornemen van de veiligheidsinstructies.
11.00   Naar de groeve. Omkleden etc.
11.15 - 16.00  

Naar een nog nader te bepalen verzamelpunt.

Elkaar laten zien wat gevonden is. Proberen te determineren m.b.v. leden NGV Winterswijk. Daarna afronding met patatje/kroket/cola of zoiets. 

17.30  

Einde programma. Iedereen naar huis.

 

Voor toegang tot deze zoekexcursie in de kalkgroeve van de Fa. Sibelco in Winterswijk moet je:

  • Lid zijn van de Nederlandse Geologische Vereniging.
  • Je opgeven via de site van de NGV m.v.v. je lidnummer.
  • Je verklaren dat je beschikt over veiligheidswerkschoenen, veiligheidsbril, handschoenen, hamer, beitel, opbergmateriaal en zo nodig regenkleding.

 

De NGV zorgt voor:

  • Hesjes
  • Helmen

 

Algemeen:

Als er meer aanmelding is dan 30 personen (incl. begeleiding) vallen eerst de oudste leden af. (dus eerst 25 jaar dan 24 jaar etc).

Twee weken voor 5 september wordt iedereen per mail op de hoogte gesteld of hij of zij mee kan.

Bij opgave verklaar je akkoord te gaan dat de voorzitter je achternaam, straat en nummer, woonplaats en mobiel nummer mag delen met andere jeugd en juniorleden die in jouw omgeving wonen zodat er afspraken kunnen worden gemaakt m.b.t. gezamenlijk reizen.

NB. Ook de chauffeurs moeten lid zijn van de NGV i.v.m. aansprakelijkheid.

Omdat de meeste jeugdleden en juniorleden vermoedelijk zullen komen per auto mag op 3 jongeren 1 oudere begeleider mee naar binnen. Deze oudere mag zoeken maar moet ook een oogje in het zeil houden en als de toezichthouders daarom vragen helpen.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze excursie. Alle kosten worden betaald door de NGV. (Dit omdat er nu budget vrij is door het niet doorgaan van de vierdaagse excursie Hannover).

 

Aanmelden:

Het volgende moet je doen:

1 Opgaveformulier via de website invullen. Klik hier voor het opgaveformulier.

2 Twee bijlagen printen en invullen.

Er zijn twee bijlagen. Deze moet je lezen. Er wordt in de tekst verwezen naar nog meer bijlagen, maar die kun je inzien op de zaterdag 5 september 2020.

 

2A ProtocolNGVwinterswijk.pdf Van deze bijlage moet je blz. 1 en 5 printen en invullen en ondertekenen en meenemen op zaterdag 5 september.

 

2B: eigenlijst voorwaarden 2020 winterswijk.pdf .Deze moet je printen (alleen blz.1) invullen ondertekenen en meenemen op zaterdag 5 september 2020.