skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Themadag Noordzeebodem en ALV

17 december 2022-09:30 - 17:00

Noordzeebodem geeft zijn geheimen bloot.

Een dag met een vijftal lezingen over de geologie, de paleontologie en de archeologie van de Noordzeebodem inclusief Doggerland.

Op zaterdag 17 december organiseert de Nederlandse Geologische Vereniging een themadag over de Noordzeebodem. Het thema sluit aan bij Staringia nr. 17 en alle lezingen zijn in het Nederlands. Op deze themadag komen onder anderen aan de orde de geologie van de Noordzeebodem, de paleontologische en archeologische vondsten.

Na de lezingen is er een Algemene Ledenvergadering.

Doel van een themadag is o.a. de verzamelaars /geïnteresseerden /wetenschappers met elkaar in contact te brengen; er wordt een aantal lezingen verzorgd, zodat men zijn/haar kennis over de hobby kan vergroten; er kunnen verzamelingen getoond worden en er is een boekenmarkt aanwezig. Er is een stand van de NGV waar leden en niet leden een exemplaar kunnen kopen van Staringia nr. 17.

Als tegemoetkoming in de kosten betalen leden een eigen bijdrage van € 5,- voor koffie / thee. Niet-leden betalen € 20,- (inclusief koffie / thee). Aan de ingang van de zaal te voldoen. Koffie en thee zijn in de pauzes beschikbaar.
Studenten die geologie / earthsciences / aardwetenschappen studeren betalen alleen 5 euro voor koffie /thee.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Programma themadag

09.30 – 10.15 Registratie, koffie/thee, ontmoeting, tentoonstelling, geologische boekenmarkt.
10.15 – 10.55 Cees Laban – De geologie van de Zuidelijke Noordzeebodem in relatie met de paleontologische en archeologische vondsten.
10.55 – 11.35 Dick Mol – De Noordzee als schatkamer voor paleontologie en archeologie.
11.35 – 12.15 Bram Langeveld – Vogel- en visresten uit vervlogen tijden.
12.15 – 13.15 Lunchpauze (neem uw eigen boterham mee). Ontmoeting, tentoonstelling, boekenmarkt.
13.15 – 13.55 Marcel Niekus – Opgezogen, opgespoten, opgeraapt en onderzocht. De Steentijd van Doggerland.
13.55 – 14.40 Hans van der Plicht – Isotopenonderzoek aan fossiele botten uit de Noordzee.
14.40 – 15.00 Koffiepauze
15.00 – 16.45 Algemene Ledenvergadering. (Agenda volgt later)

Sprekers

Cees Laban
Dick Mol
Bram Langeveld
Marcel Niekus
Hans van der Plicht

Samenvattingen lezingen

Klik hier voor de samenvattingen van de lezingen.

Tafelpresentaties. (Aanmelden graag voor 1 december 2022)
Uitnodiging: leden (en niet-leden) die in hun verzameling Noordzeebodemmateriaal hebben worden hierbij gevraagd iets van hun materiaal te laten zien. Graag aanmelden bij Clarinus Nauta (ngv.voorzitter@geologienederland.nl) Deze leden krijgen een lunch aangeboden en een reiskostenvergoeding van maximaal 50 euro.

Boeken en tijdschriften vormen een belangrijke bron voor mensen die zich in hun hobby willen verdiepen. Daarom zijn boekhandelaren aanwezig met een zeer groot assortiment boeken en tijdschriften. Daarnaast is de Bibliotheek van de NGV toegankelijk waar alleen leden van de landelijke NGV gebruik van kunnen maken. Zij kunnen eventueel ook van te voren literatuur bestellen die dan op deze dag in ontvangst kan worden genomen.

Locatie: De themadag wordt gehouden in het Victor J. Koningsbergergebouw van de Universiteit Utrecht, Budapestlaan 4b, Utrecht-Uithof. Goed bereikbaar met eigen auto en openbaar vervoer. Parkeergelegenheid: parkeerterrein Budapestlaan en verderop bij de hoek van Princetonlaan en Sorbonnelaan is ook een parkeerterrein. Parkeren op zaterdag is gratis. Voor actuele reisinformatie OV gebruik de NS app.

Gegevens

Datum:
17 december 2022
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

NGV

Locatie

Victor J. Koningsbergergebouw
Budapestlaan 4a-b
Utrecht, 3584 CD Nederland
+ Google Maps
Back To Top