skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Themadag Frankrijk – Dag onder auspiciën van het Landelijk Geologisch Platform

15 april-09:30 - 15:30

Een dag onder auspiciën van het landelijk Geologisch Platform. Een dag met een vijftal lezingen over de geologie en vindplaatsen van fossielen en mineralen.

Frankrijk. Een gastvrij land met een enorme geologische geschiedenis. Een land met een lange kustlijn en vele gebieden met restanten van oude mijnbouw.

Doel van deze themadag is o.a. de verzamelaars / geïnteresseerden / wetenschappers met elkaar in contact te brengen; er wordt een aantal lezingen verzorgd, zodat men zijn/haar kennis over de hobby kan vergroten; er kunnen verzamelingen getoond worden en er is een boekenmarkt aanwezig. Als u materiaal uit Frankrijk wilt meenemen wat u wilt weggeven of ruilen dan kunt u een tafel krijgen. Handel of verkopen is niet toegestaan. Alleen weggeven of ruilen!

Als tegemoetkoming in de kosten betalen leden NGV, leden Gemma en donateurs GEA een eigen bijdrage van € 5,- voor koffie/thee. Niet-leden en niet-donateurs betalen € 20,- (inclusief koffie/thee). Aan de ingang van de zaal te voldoen. Koffie en thee zijn in de pauzes beschikbaar.
Studenten die geologie / earthsciences / aardwetenschappen studeren betalen alleen 5 euro voor koffie/thee.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Programma themadag

09.30 – 10.15 Registratie, koffie/thee, ontmoeting, tentoonstelling, geologische boekenmarkt.
10.15 – 11.00 Arie Speksnijder – Geologie van Frankrijk ingezoomd op de Pyreneeën.
11.00 – 11.45 Jack Lanting – Geologie van Frankrijk ingezoomd op de Auvergne.
11.45 – 12.25 Nico Taverne – Fossielen zoeken in Normandië; het fossiel rijke klif van Auberville, de geologie, de fossielen en de biologie van enkele merkwaardige vondsten.
12.25 – 13.30 Lunchpauze (neem uw eigen boterham mee). Ontmoeting, tentoonstelling, boekenmarkt.
13.30 – 14.10 Bart de Weerd – Geologie en mineralen van de Morvan.
14.10 – 15.00 Sander van de Deure – Geologie en fossielen van het Boulonnaise kustgebied van Wissant tot Sangatte.
15.00 – 15.15 Clarinus Nauta – Welke internetsites zijn handig om te raadplegen als je fossielen of mineralen wilt gaan zoeken in Frankrijk.

Sprekers

Arie Speksnijder
Jack Lanting
Nico Taverne
Bart de Weerd
Sander van der Deure
Clarinus Nauta

Samenvattingen lezingen

Klik hier voor de samenvattingen van de lezingen.

Tafelpresentaties (Aanmelden graag voor 30 maart 2023)
Leden en donateurs die in hun verzameling materiaal uit Frankrijk hebben worden hierbij gevraagd iets van hun materiaal te laten zien. Graag aanmelden bij Clarinus Nauta (ngv.voorzitter@geologienederland.nl) Deze leden / donateurs krijgen een reiskostenvergoeding van maximaal 50 euro aangeboden.

Boeken en tijdschriften vormen een belangrijke bron voor mensen die zich in hun hobby willen verdiepen. Daarom zijn boekhandelaren aanwezig met een zeer groot assortiment boeken en tijdschriften. Daarnaast is de Bibliotheek van de NGV toegankelijk waar alleen leden van de landelijke NGV gebruik van kunnen maken. Zij kunnen eventueel ook van te voren literatuur bestellen die dan op deze dag in ontvangst kan worden genomen.

Locatie: De themadag wordt gehouden in het Victor J. Koningsbergergebouw van de Universiteit Utrecht, Budapestlaan 4b, Utrecht-Uithof. Goed bereikbaar met eigen auto en openbaar vervoer. Parkeergelegenheid: parkeerterrein Budapestlaan en verderop bij de hoek van Princetonlaan en Sorbonnelaan is ook een parkeerterrein. Parkeren op zaterdag is gratis.Voor actuele reisinformatie OV gebruik de NS app.

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
09:30 - 15:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Organisator

Landelijk Geologisch Platform
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Victor J. Koningsbergergebouw
Budapestlaan 4a-b
Utrecht, 3584 CD Nederland
+ Google Maps
Back To Top