Bibliotheek verhuisd
20-05-2013 00:00:00
Cees Ehlers

Wanneer u dit leest is de operatie "verhuizing bibliotheek" voorbij, op wat administratieve zaken na. Het was een hele klus, als we nagaan dat de nummering, ooit bij nummer 1 begonnen, nu net de 1.700 is gepasseerd. Ik herinner mij nog goed, dat ik in 1986 of 1987 het stokje overnam van Jo Buys en op een dag met 1 van mijn zoons in een gehuurd busje naar Huizen reed om daar alles op te halen.

Nu, zo'n 25 jaar verder, heb ik wederom met een gehuurd busje (alleen een duidelijk grotere) de tocht naar het Gelders Geologisch Museum in Velp gemaakt om de spullen daar af te leveren.

Ik heb dit werk 25 jaar lang mogen doen en ik heb mij er altijd heel wel bij gevonden. Liefhebberij in geologische zaken, en dan zo breed mogelijk, gecombineerd met een liefde voor boeken, leverden volgens mij de beste combinatie om dit zo lang vol te houden. Daarbij mag niet vergeten worden, dat "mijn" klanten atijd positief reageerden en het mij nooit echt moeilijk hebben gemaakt. Iedereen was trouwens dik tevreden met de ideale regeling van de laatste jaren, waarbij de themadagen in Utrecht als spil voor uitlening en terugbezorging fungeerden. Ik wil dan ook zowel het bestuur van de NGV als de leden die gebruikt maakten van de bibliotheek hartelijk danken voor hun steun in het (voort)bestaan van de bibliotheek. En ik wens mijn opvolger alle succes en sterkte toe.

Het verre adres in Winterswijk wordt nu vervangen door een iets minder ver adres (vanuit de Randstad gezien) in Velp, waar men dezelfde service zal geven als u gewend was:

 

Robert Crommelin

Gelders Geologisch Museum

Parkstraat 32, 6881 JG Velp

026 3642996

info@geologischmuseum.nl