Vierhonderd miljoen jaar planten
03-03-2013 00:00:00
Hans Steur ism Gelders Geologisch Museum

Vanaf 19 februari organiseert Hans Steur in samenwerking met het Gelders Geologisch Museum de thematentoonstelling 'Vierhonderd miljoen jaar planten' .Daarin wordt een beeld gegeven van de ontwikkeling van de flora in de loop van de geologische tijden aan de hand van de verzameling die Hans in de loop van vele jaren heeft opgebouwd.

Veel van de fossielen die op de website van Hans staan zullen daar in 'levende lijve' te zien zijn, met als hoogtepunten het oudste plantje, de Cooksonia pertoni uit Shropshire (dat tevens het kleinste fossiel van de tentoonstelling is) en het 35 kilo wegende stuk uit de Piesberg met een groot deel van een blad van de zaadvaren Neuropteris attenuata (dat ook het grootste stuk is).

Op informatieborden wordt het verhaal van de evolutie van de flora verteld en geïllustreerd. Er is ook een vitrine met allerlei soorten versteend hout.

Lezingen
Op woensdagavond 6 maart, 20.00 - 22.00 uur, geeft Hans Steur een lezing over 'Vierhonderd miljoen jaar planten'. Vanaf 19.00 uur bent u welkom in het museum om de tentoonstelling te bekijken. Hans is persoonlijk aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.
De lezing wordt herhaald op woensdag 13 maart van 10.00 tot 12.00 uur, waarbij na afloop gelegenheid is de verzameling te bekijken. Ook dan zal Hans aanwezig zijn. Toegangsprijs voor lezing, inclusief entree museum en koffie is 8 euro. Aanmelden wordt op prijs gesteld

(info@geologischmuseum.nl of 026 - 3642996).

 

De tentoonstelling loopt tot en met september 2013.
Toegangsprijs 6 euro, kinderen t/m. 12 jaar 3 euro. Museumkaart: gratisGelders Geologisch Museum
Parkstraat 32
6881 JG Velp (G)