Eerste exemplaar Peelrandbreukspecial overhandigd aan Mevr. Ina Adema CdK Provincie Noord-Brabant.
29-11-2020 00:00:00

 

Maandag 30 november 2020 heeft de voorzitter van de Nederlandse Geologische Vereniging, Clarinus Nauta, het eerste exemplaar overhandigd aan mevrouw Ina Adema Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant.

 

Het onderstreept het gezamenlijk belang dat bestuurders en de Nederlands Geologische Vereniging hebben namelijk beleid maak je op basis van kennis en het delen van kennis met jongeren / onderwijs. Bij deze overhandiging waren ook aanwezig Ronald van Balen; Marieke Moorman (voorzitter Geopark Peelhorst en Maasvallei) burgemeester van de gemeente Bernheze.
Een videoverslag treft u aan als u deze link aanklikt: https://youtu.be/6P9EHWVA2mM.

 

Dankzij een geoormerkte subsidie is de NGV in staat om Aardrijkskunde docenten een gratis exemplaar te sturen van de Peelrandspecial. Als u een exemplaar wilt aanvragen dan graag via deze link: https://forms.gle/Y3ZXRAgFh6Fxno1D6.

 

Clarinus Nauta, voorzitter van de Nederlandse Geologische Vereniging, overhandigt de Peelrandbreuk special van het NGV tijdschrift Grondboor & Hamer aan Ina Adema, commissaris van de Koning Provincie Noord-Brabant.

 

Op de foto van links naar rechts Marieke Moorman, voorzitter bestuur Geopark Peelhorst en Maasvallei, Ina Adema, commissaris van de Koning provincie Noord-Brabant, Ronald van Balen, initiatiefnemer Peelrandbreuk special.

 

Marieke Moorman, voorzitter bestuur Geopark Peelhorst en Maasvallei geeft een toelichting op het belang van het beheer van het bijzondere gebied.

 

Ronald van Balen, initiatiefnemer van de Peelrandbreuk special, geeft uitleg aan Ina Adema over het lakprofiel van de Peelrandbreuk bij Uden.