Ga naar hoofdinhoud
Lezing Lonneke Roelofs over Mars, de rode planeet via Zoom
Lonneke Roelofs

Op dinsdag 8 maart 2022 houdt Lonneke Roelofs een lezing over Mars, de rode planeet.

Lonneke Roelofs is PhD Kandidaat bij Universiteit Utrecht, voorzitter Young Women of Geoscience (UU) en voorzitter Sedimentologische Kring (KNGMG).

De geologische geschiedenis van Mars is verdeeld in drie periodes: het Noachian, het Hesperian en het Amazonian. Elk van deze periodes wordt gekarakteriseerd door verschillende geologische, geomorfologische en astronomische processen die op dat moment de planeet beïnvloedden. Deze processen lopen uiteen van vulkanisme en meteoriet inslagen, tot rivieren, gletsjers en zelfs CO2 gedreven processen. Satellieten en Rovers hebben ons de afgelopen decennia veel geleerd over de rode planeet, maar veel vragen blijven onbeantwoord. En ondanks dat Mars op het eerste oog veel gelijkenissen vertoont met onze eigen planeet zijn er processen gaande die op Aarde niet voorkomen. Tijdens deze lezing zal een overzicht worden gegeven van de geologische geschiedenis van de rode planeet en de oppervlakte processen die de planeet vandaag de dag nog steeds beïnvloeden.

De lezing is dinsdag 8 maart 2022 en start om 19.30.
De zoomlink is: https://zoom.us/j/93016327285?pwd=eVE4STRnZEw0dmJFSnVXamNGNm5BZz09
Meeting ID: 930 1632 7285
Passcode: 294199

Voor hulp bij Zoom klik hier voor extra informatie.

Mars Simulation Chamber (MSC), Open University, Milton Keynes (UK)

In september en november van 2021 heb ik zes weken lang experimenten uitgevoerd met CO2-gedreven sedimentstromingen in de Mars-kamer van de Open University in Milton Keynes (VK). De resultaten zijn fascinerend en vernieuwend! Als je meer wilt weten over mijn bevindingen en andere geologische en morfologische processen op Mars kom dan naar deze lezing.

Back To Top