Vraag en aanbod, hulp gevraagd

Op deze pagina bieden we de mogelijkheid om materialen aan te bieden of te vragen die van interesse kunnen zijn voor onze leden. U kunt rechtstreeks contact opnemen met de adverteerder, door op haar/zijn naam te klikken.

Mededelingen kunt u opsturen naar de webmaster Geert ten Broeke

 

Dhr. Clarinus Nauta (08 oktober 2017)

Beste geologische vrienden,

Nu ik gestopt ben met werken heb ik eindelijk de kans om gedurende een langere tijd naar vulkanische gebieden te gaan.Met mijn vrouw ga ik op reis naar o.a. Hawaï. Daarna met Georeizen naar Ecuador. Daarna trek ik in mijn eentje naar een aantal vulkanen in Chili.Voor februari staat de Rift (westelijk en oostelijk deel) op mijn programma.Vermoedelijk is het beste om delen van de Rift te bezoeken eerst in Tanzania. Ik wil graag delen van de Rift lopen en in ieder geval Ol Doinyo Lengai te beklimmen. Voor deze actieve vulkaan heb ik via een vriend een betrouwbare (ook nog eens goedkope gids) Ik wilde een auto huren en op verschillende plekken low budget accommodatie huren. Ik zoek een man (of meerdere personen) om samen mee te reizen. Het idee is om een auto te huren (bijv. Arusha en dan rijden, wandelen etc. Voorstel 3 weken. Overnachten in eenvoudige hotels / campings. Wellicht huren via airbnb. Mail me als je belangstelling hebt. Dan kunnen wij de plannen concretiseren. NB. Ik rook en drink niet. Ben oud docent- Aardrijkskunde. Graag reacties naar c.nauta@home.nl
NB in april wil ik graag naar de vulkanen in Indonesië. Welke? Die wil ik graag uitzoeken met een reisgenoot.

 

 

Dhr. M.H. Nederlof  (02 juli 2017)

Heeft iemand ervaring met een USB-oculair voor microscoop. Ben op zoek naar een die driver voor Windows10 meelevert. Bresser is nog in het stoom tijdperk met Vista. Maar dat durf ik niet te proberen op mijn PC.

 

 

Stichting WBJG, Heleen Eshuis (18 juni 2017)

Wij zijn een project gestart om vrijwilligers te koppelen aan basisscholen om bijzondere natuuractiviteiten te geven aan een klas. Een thema is fossielen. We hebben een mooi boekje gemaakt en we zoeken nu vrijwilligers in de regio Deventer – Almelo die in september 3 x met een klas over fossielen wil hebben. Er is ook een kostenvergoeding van € 50 per keer, dus per school in totaal € 150,- Mocht je meer info willen, dan stuur ik je dat graag toe!

 

Heleen Eshuis

Stichting WBJG

06 - 24.74.99.17

info@wbjg.nl

 

 

Shirley van Heck (01-01-2017)

De NGV is op zoek naar vrijwilligers voor verschillende taken, zoals:

- hulp bij de organisatie van themadagen

- hulp bij het organiseren van cursussen