Vraag en aanbod, hulp gevraagd

Op deze pagina bieden we de mogelijkheid om materialen aan te bieden of te vragen die van interesse kunnen zijn voor onze leden. U kunt rechtstreeks contact opnemen met de adverteerder, door op zijn naam te klikken.

Mededelingen kunt u opsturen naar Shirley van Heck

 

 

Dhr. M.H. Nederlof  (02 jul 2017)

Heeft iemand ervaring met een USB-oculair voor microscoop. Ben op zoek naar een die driver voor Windows10 meelevert. Bresser is nog in het stoom tijdperk met Vista. Maar dat durf ik niet te proberen op mijn PC.

 

 

Stichting WBJG, Heleen Eshuis (18 juni 2017)

Wij zijn een project gestart om vrijwilligers te koppelen aan basisscholen om bijzondere natuuractiviteiten te geven aan een klas. Een thema is fossielen. We hebben een mooi boekje gemaakt en we zoeken nu vrijwilligers in de regio Deventer – Almelo die in september 3 x met een klas over fossielen wil hebben. Er is ook een kostenvergoeding van € 50 per keer, dus per school in totaal € 150,- Mocht je meer info willen, dan stuur ik je dat graag toe!

 

Heleen Eshuis

Stichting WBJG

06 - 24.74.99.17

info@wbjg.nl

 

 

Ebo Bakker (26-8-16)

Te koop geologische en verwante boeken en kaarten. Algemene onderwerpen en o.a. Nederland en USA en veel m.b.t. Canada. Alhoewel bereid items apart te verkopen voor een redelijke prijs (volgens bijv. Amazon.com), verkoop ik liever als één partij tegen een aannemelijk bod. Neem contact op per email (ebobakker@gmail.com) of bel 068 4436 977. Klik hier voor een complete lijst.


 

Nicolette en Peter v. Binnendijk (20-6-16)

Vitrinekast voor verzamelaar 144 br x 100 h x 25 d

Vitrinekast met 2 glazen deuren, ingericht voor een verzameling van kleinere objecten. Deze is gebruikt voor een mineralenverzameling. De kast is van grijs gelamineerd plaatmateriaal, heeft 3 etages, met in totaal 11 niveau's waar uw kostbaarheden op uitgestald kunnen worden. 

Afm.: 144 br x 100 h x 25 cm diep. De "trappetjes" zijn bekleed met zwart fluweel, wat de voorwerpen mooi laat uitkomen. De kast komt incl. tl verlichting. Rechtsonder is een tl armatuur aanwezig, waar een blacklight lamp in zit, maar de lamp moet vervangen worden, kan ook met een normaal tl buisje.

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nico Zethof (29-05-2016)

Gevraagd: diverse apparatuur

Ik ben op zoek naar een betaalbare en goed werkende trommelmachine, een trimzaagmachine en een polijstmachine.

 

 

Richard Fidom (03-03-2016)

Als docent aardrijkskunde ga ik met mij  klassen al enkele jaren op excursie naar de Sallandse Heuvelrug. Nu zijn daar veel zuidelijke zwerfstenen te vinden die ik graag met de klas wil determineren. Ik heb wel enkele (incomplete) determinatietabellen en in de Elsevier zwerfstenengids staat ook wel wat informatie, maar een totaaloverzicht biedt het niet. Heeft iemand wellicht een tip waar ik meer en completere informatie kan vinden?

 

 

Peter Buster (29-01-2016)

Ik ben al enige tijd op zoek naar het boek:

Zandstra, JG, 1999 Platenatlas van noordelijke kristallijne gidsgesteenten.

 

 

Shirley van Heck (28-10-2015)

De NGV is op zoek naar vrijwilligers voor verschillende taken, zoals:

- hulp bij de organisatie van themadagen

- hulp bij het organiseren van cursussen

- hulp bij het bijhouden van de website

 

 

Erica van Loon (29-09-2015)

Voor een kunstproject verzamel ik beeldmateriaal van gesteente waarin een duidelijke deformatie zichtbaar is. De stenen die ik wil fotograferen tonen de verandering in de interne textuur door mechanische spanning (ook wel 'stress' genoemd in de structurele geologie).

Heeft u dit soort stenen in uw collectie en zou ik deze mogen fotograferen?
Stuur dan een berichtje aan info@ericavanloon.nl

Alvast hartelijk dank!