Jeugd

 

De Nederlands Geologische Vereniging organiseert een vierdaagse voor jeugdleden (12 t/m 18 jaar) naar omgeving Sauerland / Kassel (Duitsland) van 30 mei t/m 2 juni 2019.

 

We slapen in een gebouw van de Duitse Alpenvereniging. Adres: Bergmannsweg 20, 59939, Olsberg-Heinrichtsdorf. Op deze website kun je foto’s vinden: 

https://www.dav-hochsauerland.de/hochsauerlandhaus/einblicke/

 

We gaan 4 dagen op pad. We gaan zoeken naar fossielen en mineralen, met elkaar eten en lachen, vondsten bekijken en de naam daarvan bepalen. Waar mogelijk proberen we als geologen het landschap te bekijken! Als je dit leuk lijkt is de VIERDAAGSE van de NGV iets voor jou!

 

Vertrek is donderdag 30 mei om 8.00 uit Zwolle (plaats NS Station achterzijde Zwolle (=uitgang naar Windesheim) of Nijverdal 8.45 parkeerplaats Buitencentrum Grotestraat 281 Nijverdal en terugkomst is zondag 2 juni 2019. Geschatte tijd 17.00 Nijverdal.

 

De kosten zijn 80 euro per persoon. Dit is inclusief vervoer, eten, drinken, snoep en slapen in dit jeugdcentrum. Er zijn geen andere kosten. Mee kunnen alleen leden van NGV jeugd. Je bent al jeugdlid van de NGV voor 5 euro per jaar. Geef je op via de website: http://www.geologienederland.nl/word-lid-32.html.

We reizen met een bus. Wellicht gaat er een auto mee. NB. De volgorde van aanmelding als jeugdlid en door het insturen van de opgaveformulier bepaalt of je meekunt. Er zijn 20 plekken. Het kunnen er wellicht meer worden maar dat is nog niet geheel zeker.

 

Programma:

Het accent ligt op het zoeken naar gesteenten, mineralen en fossielen. Het zoekgebied is het Sauerland.

Het dagprogramma, paklijst en excursiereglement ontvang je in april per mail.

 

Begeleiders van deze excursie:

Dhr. C.C. TH. Nauta (ngv.voorzitter@gmail.com)

Dhr. M. Boerman (ngv.jeugd@gmail.com)

Mevr. C. Nauta-Lubbers

 

Laatste info voor de ouders:

• Omdat uw zoon / dochter jeugdlid is vallen ze onder de verzekering van de NGV.

• Alle volwassenen die meegaan hebben een verklaring V.O.G.

 

De inschrijving is inmiddels gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk.


De Nederlands Geologische Vereniging organiseert een jeugdag voor jeugdleden (12 t/m 18 jaar) naar zandwinning de Domelaar te Markelo (Ov).

 

Op 28 september 2019 organiseert de NGV een jeugddag in Markelo (OV). We gaan op zoek naar fossielen en mineralen bij de Domelaar. De dag is gratis voor jeugdleden van de NGV.

 

Planning - Zaterdag 28 september 2019

09:30 - 10:00 Ontvangst

10:00 - 13:00 Zoeken bij "De Domelaar"

13:00 - 13:10 Vertrek naar zalencentrum "De Poppe"

13:10 - 14:00 Kroket + drankje

14:00 - 16:00 Lezing door Dr. Bas van der Schootbrugge over de geologie van "De Domelaar"

 

Aanmelden kan via de e-mail: ngv.jeugd@gmail.com

 

Het vezamelpunt is bij de zandweinning de Domelaar, Domelaarsweg 3, 7475 RR  Markelo

 

Voor wie met het openbaar vervoer komt is er een ophaalservice van en wegbrengen naar station HOLTEN NS. Opgeven bij ngv.jeugd@gmail.com. Kom je vanuit het oosten dan wordt je om 9.09 opgehaald bij het Station Holten. Kom je vanuit het westen dan wordt je om 9.51 opgehaald.

 

Klik hier voor het document van de landelijke jeugddag.