Jeugd

 

De Nederlands Geologische Vereniging organiseert een vierdaagse voor jeugdleden (12 t/m 18 jaar) naar omgeving Sauerland / Kassel (Duitsland) van 30 mei t/m 2 juni 2019.

 

We slapen in een gebouw van de Duitse Alpenvereniging. Adres: Bergmannsweg 20, 59939, Olsberg-Heinrichtsdorf. Op deze website kun je foto’s vinden: 

https://www.dav-hochsauerland.de/hochsauerlandhaus/einblicke/

 

We gaan 4 dagen op pad. We gaan zoeken naar fossielen en mineralen, met elkaar eten en lachen, vondsten bekijken en de naam daarvan bepalen. Waar mogelijk proberen we als geologen het landschap te bekijken! Als je dit leuk lijkt is de VIERDAAGSE van de NGV iets voor jou!

 

Vertrek is donderdag 30 mei om 8.00 uit Zwolle (plaats NS Station achterzijde Zwolle (=uitgang naar Windesheim) of Nijverdal 8.45 parkeerplaats Buitencentrum Grotestraat 281 Nijverdal en terugkomst is zondag 2 juni 2019. Geschatte tijd 17.00 Nijverdal.

 

De kosten zijn 80 euro per persoon. Dit is inclusief vervoer, eten, drinken, snoep en slapen in dit jeugdcentrum. Er zijn geen andere kosten. Mee kunnen alleen leden van NGV jeugd. Je bent al jeugdlid van de NGV voor 5 euro per jaar. Geef je op via de website: http://www.geologienederland.nl/word-lid-32.html.

We reizen met een bus. Wellicht gaat er een auto mee. NB. De volgorde van aanmelding als jeugdlid en door het insturen van de opgaveformulier bepaalt of je meekunt. Er zijn 20 plekken. Het kunnen er wellicht meer worden maar dat is nog niet geheel zeker.

 

Programma:

Het accent ligt op het zoeken naar gesteenten, mineralen en fossielen. Het zoekgebied is het Sauerland.

Het dagprogramma, paklijst en excursiereglement ontvang je in april per mail.

 

Begeleiders van deze excursie:

Dhr. C.C. TH. Nauta (ngv.voorzitter@gmail.com)

Dhr. M. Boerman (ngv.jeugd@gmail.com)

Mevr. C. Nauta-Lubbers

 

Als je meewilt gaan dan graag het formulier invullen en scannen (of per post) sturen naar ngv.voorzitter@gmail.com of Dhr. C. Nauta Jan van Galenlaan 11, 7441JC, Nijverdal.

 

Laatste info voor de ouders:

• Omdat uw zoon / dochter jeugdlid is vallen ze onder de verzekering van de NGV.

• Alle volwassenen die meegaan hebben een verklaring V.O.G.

 

80 euro overboeken voor 15 april 2019 op rekening NL46 INGB 001182107 t.n.v. NGV jeugdkamp 2019 en de naam van uw zoon of dochter.