Activiteiten

Themadagen

De Nederlandse Geologische vereniging organiseert verschillende themadagen per jaar.  Deze kunnen gaan over bepaalde groepen fossielen, mineralen, stenen of geologische processen.  Er wordt een aantal lezingen gehouden en daarnaast worden er verzamelingen getoond. Tijdens de themadagen is er gelegenheid om anderen te ontmoeten die ook een interesse hebben in de geologie. Ook is er meestal een "geologische markt". De themadagen worden gehouden  in het  Koningsbergergebouw van de UU, Budapestlaan 4b, Uithof-Utrecht.

 

De data en onderwerpen voor de themadagen van 2017-2018 zijn bekend, u treft ze in de NGV-Agenda.

De volgende themadag is op 16 september 2017, met als thema: Paleozoïcum: Fossielen en andere gebeurtenissen.

 

Klik op het kopje Themadagen hier boven om een overzicht te vinden van vroegere en toekomstige themadagen. 

 

Bereikbaarheid

Het adres is: Koningsbergergebouw van de UU, Budapestlaan 4b, Uithof-Utrecht.

Per auto: A28, afslag De Uithof. Borden Budapestlaan/Princetonplein volgen. Bij het gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen. Openbaar vervoer: stadsbus 28 van Utrecht Centraal naar de Uithof (reistijd ca. 20 minuten). Uitstappen halte "Botanische tuinen".

Als er een ander evenement in de Uithof is zijn er soms verkeersregelaars die u een verkeerde kant proberen uit te sturen. Zeg ze dan dat u naar TNO moet.  In zo'n geval kan parkeren een probleem zijn. Helaas weten wij niet vooraf wanneer evenementen door afdelingen van de universiteit georganiseerd worden.

 

Contactdag

Eenmaal per jaar is er een contactdag gevolgd door een ledenvergadering, doorgaans  in Utrecht. De volgende is in het voorjaar van 2018.

 

Lezingencyclus in Hunebedcentrum Borger

 

De Nederlandse Geologische Vereniging (NGV), Geopark de Hondsrugen het Hunebedcentrum organiseren regelmatig lezingen. In het seizoen 2016/2017 ging de serie lezingen over het heelal, de aarde, en de ontwikkeling van het leven op aarde. De lezingen worden eenmaal per maand op zondagmiddag gehoudenin het Hunebedcentrum in Borger, Drenthe.

 

Voor het seizoen 2017/2018 zal er opnieuw een lezingen serie worden georganiseerd. Nadere informatie volgt later.

 

Zie verder het programma voor deze cyclus, met beschikbare lezingen.