Activiteiten

Themadagen

De Nederlandse Geologische vereniging organiseert verschillende themadagen per jaar.  Deze kunnen gaan over bepaalde groepen fossielen, mineralen, stenen of geologische processen.  Er wordt een aantal lezingen gehouden en daarnaast worden er verzamelingen getoond. Tijdens de themadagen is er gelegenheid om anderen te ontmoeten die ook een interesse hebben in de geologie. Ook is er meestal een "geologische markt". De themadagen worden gehouden  in het  Koningsbergergebouw van de UU, Budapestlaan 4b, Uithof-Utrecht.

 

De data en onderwerpen voor de themadagen van 2017-2018 zijn bekend, u treft ze in de NGV-Agenda.

De volgende themadag is op zaterdag 6 oktober 2018, met als thema: Vulkanische mineralen.

 

Klik op het kopje Themadagen hier boven om een overzicht te vinden van vroegere en toekomstige themadagen. 

 

Bereikbaarheid

Het adres is: Koningsbergergebouw van de UU, Budapestlaan 4b, Uithof-Utrecht.

Per auto: A28, afslag De Uithof. Borden Budapestlaan/Princetonplein volgen. Bij het gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen. Openbaar vervoer: stadsbus 28 van Utrecht Centraal naar de Uithof (reistijd ca. 20 minuten). Uitstappen halte "Botanische tuinen".

Als er een ander evenement in de Uithof is zijn er soms verkeersregelaars die u een verkeerde kant proberen uit te sturen. Zeg ze dan dat u naar TNO moet.  In zo'n geval kan parkeren een probleem zijn. Helaas weten wij niet vooraf wanneer evenementen door afdelingen van de universiteit georganiseerd worden.

 

Contactdag

Eenmaal per jaar is er een contactdag gevolgd door een ledenvergadering, doorgaans  in Utrecht. De volgende is in het voorjaar van 2018.

 

Excursies en overige buiten activiteiten

Klik op het kopje 'Excursies en overige buitenactiviteiten' voor een overzicht van vroegere en toekomstige excursies en overige buiten axtiviteiten georganiseerd door de NGV.

 

Lezingencyclus in Hunebedcentrum Borger

 

De Nederlandse Geologische Vereniging (NGV), Geopark de Hondsrugen het Hunebedcentrum organiseren regelmatig lezingen.

 

Voor het seizoen 2017/2018 is het thema 'Evolutie van de flora en fauna – Cruciale ontwikkelingen'
U wordt meegenomen op de reis van het leven, van het allereerste begin tot nu. U zult de meest vreemde wezens tegenkomen, onze voorouders ontmoeten en ontdekken hoe alles met elkaar samenhangt. De serie bestaat uit 5 lezingen die worden verzorgd door specialisten die hun sporen hebben verdiend.

 

Zie verder het programma voor deze cyclus.