Symposium ‘Crustacea through Time’
19-08-2018 00:00:00

Op vrijdag 28 september 2018 organiseert de Paleobiologische Kring van het KNGMG in samenwerking met het Oertijdmuseum in Boxtel het international symposium ‘Crustacea through Time’. Tussen 10.30 en 17.00 uur wordt er in het Oertijdmuseum (adres: Bosscheweg 80, Boxtel) een divers programma aangeboden met zeven populair-wetenschappelijke lezingen en een rondleiding door de tentoonstellingen en de collecties van het museum.


De sprekers zijn:

- Dr. Adiël Klompmaker (University of California, Berkeley, VS),

- Dr. Matúš Hyžný (Comenius University Bratislava, Slowakije),

- Dr. Cees Hof (KNAW),

- Prof. Stephen Donovan (Naturalis),

- Dr. John Jagt (Natuurhistorisch Museum Maastricht),

- Barry van Bakel (Oertijdmuseum) en

- Dr. René Fraaije (Oertijdmuseum).

 

Tijdens het symposium zal de evolutionaire geschiedenis en paleobiologie van Crustacea (kreeftachtigen) aan bod komen met de nadruk op unieke exemplaren van een aantal specifieke fossiele groepen, waaronder de (echte) krabben, heremietkreeften, bidsprinkhaankreeften, gravende kreeften en zeepokken.


De kosten bedragen 12.50 euro voor studenten en leden van de Paleobiologische Kring en 17.50 euro voor niet-leden. Hiervoor ontvangt u koffie/thee, een lunchpakket, een borrel na afloop en bovenal een dag vol met fossiele kreeftachtigen!


Voor meer informatie over het programma en inschrijvingen kunt u terecht op onze website: www.paleobiologischekring.org/homepage.

 

Klik hier om de PR tekst van het symposium te downloaden.

 

De heremietkreeft Palaeopagurus vandenengeli uit het Onder-Krijt van Engeland, gevonden in-situ in een ammonietenschelp (Fraaije, 2003).

Referentie: Fraaije, R. H. (2003), The oldest in situ hermit crab from the Lower Cretaceous of Speeton, UK. Palaeontology, 46: 53-57. doi:10.1111/1475-4983.00286