Naam :Bertie Schonk
Functie :Bestuurslid
Omschrijving :

Bertie Schonk 1952


Na mijn eindexamen heb ik serieus overwogen geofysica te gaan studeren. Het werd echter biofysica en later geneeskunde. Direct na mijn studie heb ik een drietal jaren gewoond in Nepal, een land waar ik nog regelmatig kom. Na terugkeer heb ik vele jaren gewerkt op het grensvlak van ICT en gezondheidszorg. De laatste jaren als hoogleraar Medische Informatiekunde.


De aardbeving in Nepal van 25 april 2015, drie dagen voor mijn (pre-) pensionering, bracht mijn belangstelling voor de geologie weer naar boven. Ik heb inmiddels een drietal vakken gevolgd bij de Aardwetenschappen van de Universiteit Utrecht en ben vrijwilliger bij het Geologisch Museum Hofland te Laren. Geologie is mijn nieuwe passie geworden. Het verrijkt mijn reizen en lange fietstochten.

 

Als bestuurslid van de NGV wil ik een bijdrage leveren aan de educatie ‘in ’t veld’ voor jeugd en volwassen. Mijn wens is dat de NGV een bloeiende Vereeniging blijft waar ‘geologisch’ geïnteresseerde elkaar ontmoeten en inspireren. Daar zal ik me voor inzetten.